Sahabat Intim Blog Ini

Wednesday, October 6, 2010

LEMBAGA BACUL SUDAH MUNCUL

Kenapa Rahimi Baru Muncul?

MUNGKIN banyak orang tidak faham kenapa tiba-tiba muncul lelaki bernama Rahimi Osman dengan kenyataan kononnya dia dipaksa menanda tangani surat akuan sumpah (SD) yang dikatakan berpihak kepada Anwar Ibrahim dengan mengaitkan Rosmah Mansor dan Najib Razak dalam kes liwat itu? Kenapa setelah lebih setahun perbicaraan baru hari ini lelaki yang kelihatan seakan-akan jambu ini muncul?

Yang menjadi tanda tanya juga kenapa sidang akhbar beliau diganggu oleh sekumpulan orang yang dikatakan penyokong Anwar. Akibat gangguan itu menyebabkan sidang akhbar itu terganggu dan dibatalkan.

Kenapa ini berlaku disaat-saat ini. Jika difahami kepada tema sidang akhbar itu jelas ianya cuba memburukkan Anwar. Kononnya Anwar telah memaksa Rahimi agar membelanya. Moral cerita Rahimi itu juga menunjukkan Anwar terjempit dan sanggup menggunakan jalan yang salah.

Dari sudut lain kemunculan lelaki bernama Rahimi itu ia boleh mengeruhkan semula keadaan yang hampir jernih. Selama ini persepsi umum terhadap penglibatan Rosmah dan Najib dalam isu kes liwat ini sudah pun reda. Dengan keluarnya lelaki berkenaan tiba-tiba orang teringat semula.

Apakah sebenarnya yang diburu oleh Rahimi? Apakah dia juga dipaksa agar berbuat begitu seperti mana pengakuannya dipaksa menanda tangani dua surat akuan bersumpah itu? Nampaknya tuduhan liwat ke atas Anwar yang dalam proses perbicaraan kini penuh dengan kemisterian.

No comments: