Sahabat Intim Blog Ini

Sunday, March 28, 2010

MIC (komponen BN) PULAUKAN PRK HULU SELANGOR ?


widgeo
MIC boikot pilihanraya kecil Hulu Selangor. - MB Warrior
Posted by RAKYAT MARHAEN Ahad, 2010 Mac 28

Gempar!!! Seperti yang telah dijangka , MIC sememangnya akan menunjukkan belang apabila sudah tidak tahan lagi dengan kepimpinan UMNO Najib yang menekan parti komponen MIC apabila telah memberitahu kepada Samy Vellu untuk memberi laluan kepada calon UMNO.
Samy Vellu yang dikenali sebagai penakut dan takde telo dalam membidas pimpinan UMNO menerima keputusan Najib setakat ini.Cuma yang tidak boleh menahan kemarahan adalah Palanivel yang berang dengan sikap penakut Samy Vellu.

Ini ditambah pula dengan sikap berat sebelah Najib yang memberi lebih banyak perhatian kepada parti serpihan bekas pemimpin HINDRAF yang senantiasa dicaci oleh akar umbi UMNO tetapi diberi tempat oleh Najib berbanding MIC sendiri yang sudah berpuluh tahun berjuang untuk BN.
T.Manoharan , iaitu Ketua Pemuda MIC nampaknya telah menunjukkan belang apabila telah turun bertemu dengan beberapa Ketua Pemuda MIC Negeri untuk melakukan desakan berterusan kepada Najib sekiranya calon MIC tidak dibenar bertanding.Ditambah dengan sikap Samy Vellu yang 'Yes Man'
Ini semua catur politik Palanivel yang telah banyak memberi dana kepada Manoharan dulu sewaktu dia ingin menjadi Ketua Pemuda.Antara bukti jelas yang membuat T.Manoharan akan meledak habis-habisan dengan beberapa Ketua Pemuda MIC Negeri yang sehaluan dengan Palanivel adalah;
1.Pembabitan Human Rights Party yang dikepalai oleh Uthayakumar diberi perhatian lebih oleh Najib berbanding MIC sendiri.
2.Dalam satu mesyuarat tertutup BN , Muhyiddin pernah menyatakan yang MIC sudah tidak ada pengikut baik dari segi struktur cawangan hingga ke bahagian sudah tidak ada ahli aktif.Yang tinggal hanyalah kepimpinan pusat yang rata-rata membenci Presiden MIC.
3.MIC sememangnya tidak sebulu dengan Makkal Sakti Party ataupun Human Rights Party.
4.T.Manoharan telah mengatur beberapa Pemuda MIC untuk bangkit menentang keputusan Najib sekiranya MIC tidak diberi kerusi.

No comments: